Your Cart

CONVENCIONS/LLEIS

En aquest lloc podreu trobar els convenis ratificats per Govern, publicats al BOPA i altres informes efectuats per organismes nacionals, tots ells referents a temes relacionats amb els Dret Humans.

 

CONSTITUCIÓ ANDORRANA

INFORMES INTERNACIONALS

El Consell d'Europa és una organització internacional que s'estableix pel Tractat de Londres de 1949 i que avui en dia engloba a 47 països d'Europa, i té 5 estats com observadors (el Vaticà, Estats Units, Canadà, Japó i Mèxic). La seu del Consell d'Europa està a Estrasburg, en la frontera entre França i Alemanya. Pot ser-ne membre qualsevol estat europeu que accepti els principis de la llei i que garanteixi els drets humans fonamentals i la llibertat dels ciutadans.
El Consell d'Europa no té res a veure amb la Unió Europea. Són dues organitzacions internacionals diferents tot i que molts membres siguin comuns i que tinguin acords entre elles.
La finalitat del Consell d'Europa és defensar els drets humans i les democràcies parlamentàries, així com potenciar la identitat europea entre tots els ciutadans d'Europa.
El Consell d'Europa va ser la primera organització d'integració europea, creada molt abans de la Unió Europea i anterior també a les velles Comunitats Europees (CECA, CEE i CEEA), amb la intenció d'afavorir les relacions pacífiques i d'amistat entre els diferents Estats europeus, després que quasi tota Europa es trobés en ruïnes a l'acabar la Segona Guerra Mundial.
No s'ha de confondre el Consell d'Europa amb el Consell de la Unió Europea (institució que pertany a la Unió Europea), ni tampoc amb el Consell Europeu (format pels caps d'Estat i de Govern de la Unió Europea, més el president de la Comissió Europea).

DECLARACIÓ DE DRETS HUMANS

DENÚNCIES

Aquí publicarem les denúncies que ens feu arribar per vulneració de drets humans o situacions inversemblants causades per l'administració.

No es publicaran noms, insults i/o ofenses a les persones, únicament exposarem la situació d'indefensió de l'autor/a de l'escrit.

AD.HOC

QUEIXA12021

QUEIXA22021

QUEIXA32021

TALIBANS

Documents Varis: